O UDRUZI

Organizacija za Integritet i Prosperitet - Split, počela je s radom 2001. godine koncentrirana na provedbu istraživanja o trgovanju ljudima kao nove i opasne pojave na području južne Europe. Kroz istraživanje i saznanja uspostavljana je i međunarodna suradnja koja se zasnivala na zajedničkim interesima udruga koji su se odnosile na prevenciju i suzbijanje trgovanja ljudima. U lipnju 2002. godine kao rezultat bogatog iskustva u nevladinom sektoru, grupa profesionalaca (socijologinje, psihologinje, pravnice i pedagoginje) je registrirala nevladinu udrugu nazvanu OIP/ Organizacija za integritet i prosperitet - Split. OIP provodi aktivnosti s područja Splitsko-dalmatinske županije, koja svojim specifičnim strateškim položajem i Splitom kao tranzitnim centrom i turističkim središtem, uz izuzetno tešku ekonomsku situaciju, pogoduje razvoju od manjih kriminalnih djela do trgovanja ljudima.

OIP je svoje dosadašnje aktivnosti usmjerio na suzbijanju trgovanja ljudima, imajući u vidu sljedeće radne ciljeve;

Ø      povećati saznanja o trgovanju ljudima, u svim njegovim aspektima

Ø      pojačati razumijevanje i vještine u borbi protiv trgovanja ljudima

Ø      promijeniti stavove o žrtvama trgovanja ljudima

Ø      poboljšati standarde pomoći žrtvama trgovanja ljudima

Ø      promovirati najbolju praksu kroz suradnju sa svim nadležnim tijelima, putem praktičnog rada i medijskih oruđa, s naglaskom na izmjene zakona i provođenje istih u praksi

Ø      sudjelovati u pomoći žrtvama traffickinga

Tijekom proteklih godina OIP-e je svojim radom dokazao da je dostojan partner relevantnim vladinim institucijama kao i međunarodnim organizacijama  u provođenju konkretnih aktivnosti.