Skip to main content

Svatko normalan se pita – zašto ured, čiji je posao obnavljati kuće, ne obnavlja kuće, već objavljuje reklame? Isto tako, Hrvatske šume lijepe naokolo plakate i reklamiraju se. I ovdje se postavlja pitanje – kome se to reklamiraju Šume ako ovdje u Hrvatskoj ne postoji nijedna druga tvrtka koja se bavi poslovima Hrvatskih šuma? Znači, i Šume i Državni ured za obnovu su monopolisti. HEP formalno nije monopolist, iako u stvarnosti jest, s obzirom na njihovu dominaciju hrvatskim tržištem.

Ovo spominjem iz razloga što te reklame i jako puno koštaju, a s obzirom na to da nema racionalnog marketinškog i gospodarskog razloga da se navedene ustanove i tvrtke reklamiraju, postavlja se logično pitanje – pa, zašto se onda reklamiraju? Odgovor je jednostavan! Novac hrvatskih građana (kao u slučaju ureda za obnovu), kao i novac monopolista HEP-a i Hrvatskih šuma (što je isto novac hrvatskih građana), daje se putem nepotrebnih reklama medijima; a mediji naručuju ankete, koje, pak, nemaju veze s istinom, niti s ispravnim znanstvenim pristupom.

Znači, kada plaćamo račune za struju, onda u biti plaćamo i medijske manipulacije korumpiranih moćnika.

Jer, rezultat Plenkovićeve vlade osjećamo u raspadnutom zdravstvenom sustavu, na platežnoj moći, po visokim cijenama kao i raseljavanju hrvatskih građana. Doista, kontrolirani mediji i lažne ankete osnovna su platforma vladavine Plenkovića i ostale družine.

Nije ovo ništa novo na europskoj političkoj sceni, jer poznat je slučaj u Austriji prije nekoliko mjeseci, ali upravo u tome je riječ. Nisu Hrvati izmislili korupciju i zlouporabe. Međutim, u uređenim državama postoje tijela koja se bore protiv korupcije i sprječavaju zlouporabe. U Hrvatskoj su nažalost te institucije dio korumpiranog sustava – od DORH-a, SOA-e, do sudstva i policije.

Najnovije objavljene ankete su čista laž, jer mi u međuvremenu ljudi iz sustava to javljaju. Naime, HDZ i SDP skupa nemaju 26%, a ankete samo HDZ-u daju 26%. To anketari i novinari znaju, te unatoč tomu objavljuju lažne vijesti. Motiv za objavljivanje tih lažnih vijesti jest demotivirati ogromnu većinu hrvatskih građana da uopće izađu na izbore. Jer, glasovati za HDZ/SDP/HNS/Možemo je isto kao da Vas netko opljačka, a Vi mu se i dalje divite, u stilu – nema veze što me zlostavlja i pljačka.

Grdno se varaju korumpirani moćnici u Hrvatskoj misleći da će istim metodama unedogled moći varati hrvatske građane. Nemam ni trunke sumnje da će na sljedeće izbore izaći ogroman dio onih koji su prestali izlaziti zadnjih godina, i da ćemo maknuti vladajuće strukture čije zlouporabe i lopovluci ne zaslužuju više naziv zlouporaba i korupcije, već ih slobodno možemo nazvati veleizdajnicima.

Sigurna sam da ćemo se riješiti korupcije i uspostaviti vladavinu prava, te svoju Hrvatsku učiniti bogatom i uspješnom, jer mi nemamo drugu Hrvatsku. Zato tu svoju jedinu Hrvatsku moramo urediti kao ugodan dom njezinim stanovnicima.

Close Menu

Adresa
OIP
Đorđićeva ulica 15
Zagreb

Kontakt
tel: +385(1) 3700 729
email: ured@oip.hr